Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Εθνικό Συνταγολόγιο

Θλιβερή αντιγραφή του αγγλικού BNF θυμίζει πλέον η τελευταία έκδοση του ΕΟΦ 2003.Ενώ περιέχει τις ίδιες σελίδες καταφέρνει με την μεγαλύτερη γραμματοσειρά να περιέχει μόνο τις μισές πληροφορίες.Όπως όταν ήμασταν μαθητές και γράφαμε μεγάλα γράμματα στην έκθεση για να χωρέσουμε το φτωχό γραπτό λόγο μας σε μια σελίδα και κάτι παραπάνω.Η ηλεκτρονική έκδοση σε δοκιμαστική φάση ακόμη, δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω.Μάλιστα σας συμβουλεύω καν να μη τη δείτε.Μετά από τέτοια κατάντια που να ρωτήσω τι θα γίνει με το παιδιατρικό συνταγολόγιο.Ευτυχώς έχω φορτώσει στο Palm to ePocrates και σε συνδυασμό με το Alder Hey Peadiatric Formulary επιλέγω την κατάλληλη δοσολογία σύγχρονων φαρμάκων για τα παιδιά.Έλεος!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΟΦ από το 2004 βρίσκεται υπό διάλυση (όπως και πολλά άλλα πράγματα από το 2004 και μετά). Μην περιμένεις τίποτα παραπάνω.

Μαρινόπουλος Γιάννης είπε...

Μανώλη το χειρότερο είναι να ξέρεις με βεβαιότητα ότι κανείς δεν ακούει στην άλλη άκρη και εάν ακούει διστάζει να επικοινωνήσει για να αλλάξει κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς πότε θα εκδοθεί νέο συνταγολόγιο από τον ΕΟΦ?

Μαρινόπουλος Γιάννης είπε...

Φοβάμαι ότι κανείς δεν γνωρίζει.Ο ΙΣΘ παραπέμπει στο παλιό συνταγολόγιο δίχως να δίνει άλλη πληροφορία πέρα από την δοκιμαστική επίσκεψη της ηλεκτρονικής μορφής.

Μανόλης Χριστοδούλου είπε...

Έκανα reverse enginear στους πίνακες του demo προγράμματος του ΙΦΕΤ. Αποτέλεσμα: http://mobi-doc.com/Formulary.odb
Τρέχει σε OpenOffice.org 2.3.x

Υ.Γ. υπάρχει ένα bug στο OpenOffice.org 2.3.x Δεν τρέξει σωστά ο κώδικας στις φόρμες την πρώτη φορά. Απλώς κλείστε τη φόρμα και ξανα-ανοίξτε την.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις έμαθα ότι η Βρετανική κυβέρνηση θα αποζημιώνει τους λεγόμενους thalidomiders μεχρι το 2022 αν ζούσαν σε αποικίες όπως η Κύπρος και στη Βρετανία φυσικά. Πιστεύω ότι πολλοί δεν ξέρουν γιατί έχουν ατροφικά άκρα. Στην Κύπρο δεν υπαρχει οργάνωση για θύματα