Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007
Palm Oil-Φοινικέλαιο
Δύο εβδομάδες πριν φιλοξένησα ένα παλιό μου φίλο ο οποίος δουλεύει στο Καμερούν σαν γιατρός δημόσιας υγείας.Σε μια ερώτησή μου εάν του αρέσει το ελαιόλαδο απάντησε ότι το βρίσκει εξαιρετικό όμως το μόνο λάδι που χρησιμοποιούν στην Αφρική είναι το φοινικέλαιο.Ενημερώθηκα λοιπόν και εγώ για να ανακαλύψω ότι η βιομηχανία τροφίμων εδώ και χρόνια το χρησιμοποιεί στις τροφές μας από τότε που απαγορεύθηκε το λίπος φάλαινας-blubber. Οικολογικότερο ναι μεν διότι δεν κυνηγάμε πλέον φάλαινες για την μαργαρίνη μας αλλά τεράστιες εκτάσεις αποψιλώθηκαν στη ζούγκλα του Βόρνεο για να καλλιεργηθούν φοινικόδενδρα για λάδι το οποίο θα μπεί στο τραπέζι μας στο μπάνιο μας σαν απορρυπαντικό και στα ρεζερβουάρ μας σαν βιοντήζελ.Διαφωτιστικό το άρθρο του Scientist 3 Ιουλίου 2007.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου