Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Iατρική Λέσχη

Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και παλιό στα αγγλικά νοσοκομεία. Χρησιμεύει για ξεκούραση, ανάγνωση, κολατσιό-τσάι-καφέ, για να ακούσει κανείς τις ειδήσεις του Euronews, να ανταλλάξει κουβέντες με συναδέλφους, να κρίνει τους αντιπαθητικούς managers και abusive consultants, να πάρει ένα μικρό ύπνο το βράδυ. Μπορεί να βρεί κανείς μπιλιάρδο ή table tennis. Συνήθως είναι ακατάστατη και η καθαριότητα βασίζεται σε εθελοντικές πράξεις γιατρών γένους θηλυκού ή και υποχονδριακών αρσενικών. Απαγορεύεται η πρόσβαση σε άλλους και λειτουργεί σαν ένα καταφύγιο για εκτόνωση και μείωση του stress από το αληθινά σκληρό 8ωρο 09.00-17.00. Εκεί μπορεί κανείς να καλλιεργήσει κοινωνικές σχέσεις και να ανοικτεί στους συναδέλφους έξω από την αναγκαστική και αυστηρή τυπικότητα των Wards(θαλάμων ασθενών). Τέλος εκεί θα βρείτε σχεδόν πάντα τον ευκαιριακό και προσωρινό locum doctor που η διοίκηση φρόντισε να φέρει ως αντικαταστάτη του συναδέλφου που πήρε αναρρωτική/κανονική/εκπαιδευτική άδεια. Αρχική φιλοδοξία μου ήταν το blog αυτό να λειτουργήσει σαν κάτι παρόμοιο και με την ευκολία της ανωνυμίας των σχολίων να ανοίξει ένα διάλογο μεταξύ συναδέλφων γιατρών και φοιτητών για τα προβλήματα του χώρου. Μη φοβάστε φίλοι δεν θα κριθεί η θέση σας από ένα αθώο ή καυστικό σχόλιο.

2 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Ουδέτερη ζώνη και λευκή σημαία σε ένα νοσοκομειακό πόλεμο Γιάννη μου σικέ και πουλημένο.Τους συναδελφους εδώ τους χρησιμοποιεί το συστημα (οι Αβραμόπουλοι ,Ζαχόπουλοι, Μαυρίδηδες)με την "λογική" σκοτώνουν τα άλογα πριν γεράσουν. Πέρα από έλλειψη πρόληψης και υποδομών η έλλειψη επάρκειας και αξιοκρατίας φέρνει τον τραγέλαφο να ανοίγουμε μόνοι μας τον λάκκο μας. Εδώ θα σου γράψω πράγματα που δεν ανέφερα στη επίσημη νεκρολογία συναδέλφου αλλά από τα παρασκήνια της κηδείας που παρεβρέθηκα. Δυο ώρες για διασωλήνωση μέσα σε μεγάλο νοσοκομείο(παράρτημα έστω) είναι αρκετό να αφήσει τον πλέον εκλεκτο του νοσοκομείου απεγκεφαλισμένο μετά επί 8 ήμερο στη ΜΕΘ Εχω κουραστεί να ουρλιάζω για τους ροζ εφιάλτες της αρρώστιας μας.

Μαρινόπουλος Γιάννης είπε...

Αλοίμονό μας Διόνυσε εάν χρειαστούμε επείγουσα νοσοκομειακή φροντίδα.Μάλλον πρέπει όλοι μας να δηλώσουμε DNR ( Do Not Resuscitate ή Doctor Not Reviable ) προτού πέσουμε στα χέρια ηλιθίων.